Här hittar du den vinnande lottoraden från onsdagens och lördagens dragning av Svenska Spels Lotto. Varje år blir minst 100 personer runt om i Sverige miljonärer genom att spela på Lotto och nästa gång kanske det är du som vinner. Har du spelat på Lotto med Joker? Glöm då inte att kontrollera ditt Joker resultat här på Lotton.nu.

Svenska Spel Lotto resultat

Lotto idag – Lottodragning & Lottorader

Ända sedan 1980 har man kunnat spela på Svenska Spels Lotto hos spelombud, butiker, bensinmackar och kiosker runt om i hela Sverige. Idag kan man även lägga sina rader digitalt via datorn eller mobilen.

För att spela på Lotto ska du välja sju nummer mellan 1 och 35 . Vilken ordning du placerar siffrorna i spelar ingen roll. Varje onsdag och lördag sker det en direktsänd lotto dragning som du kan följa på TV4. Här drar man sju nummer samt fyra tilläggsnummer. Om du lyckas pricka in rätt nummer (7, 6+1 tilläggsnummer, 6, 5 eller 4 rätt) så har du vunnit. Hur mycket du vinner beror på hur många rätt du fick samt hur många som fått lika många rätt som dig. Ju färre vinnare, desto mer pengar till den som vinner.

Spelstopp infaller 17:15 på Lotto onsdag respektive 18:15 på Lotto lördag. De direktsända dragningarna sker sedan 18:25 på onsdagar och 19:55 på lördagar. Lotto lördag dras ibland i samband med andra tv-program såsom Sommarkrysset, där lottodragningen är ett stående inslag under sändningen från Gröna Lund.

Om du spelar på Lotto så kan du lägga till ett jokernummer som dras i samband med lottodragningen. Att kombinera en Lotto Joker-rad är väldigt populärt och ett enkelt sätt att få flera vinstchanser. Dina Jokernummer kan du fylla i direkt på din lottokupong och om du lyckas få alla rätt på Lotto, samt minst två rätt på Joker så har du vunnit Drömvinsten som alltid är på minst 75 miljoner kronor. Ser man till spel som endast inkluderar svenska spelare är detta den största vinsten som man kan ta hem i dagsläget.

Lotto 1 och Lotto 2

När man pratar om Lotto brukar man ofta prata om Lotto 1 och 2. Vad detta innebär kan vara svårt för en nybörjare att förstå, men är egentligen inte speciellt komplicerat. Vid lottodragningarna av såväl Lotto onsdag som Lotto Lördag drar man inte bara en lottorad, utan två stycken. Dessa går ganska självklart under namnet Lotto 1 och Lotto 2. Båda raderna består av sju siffror och det enda som skiljer dem åt brukar vara mängden pengar som man spelar om, samt hur många det är med och spelar. Man kan när man lägger sin lottorad välja att spela på enbart Lotto 1, eller delta i bägge lotto dragningarna. Samtidigt kan du inte spela på enbart Lotto 2.

Resultat Lotto – Rätta lottoraden

Här ovan hittar du dragningarna och den rätta lottoraden. Du väljer ut en rad på sju nummer mellan 1 och 35, där du med minst 4 rätt plockar hem en vinst. Det spelar ingen roll vilken ordning numren dras i, utan matchar numret det som du spelat på så är det ett rätt.

Att kontrollera sitt lotto resultat i samband med den direktsända dragningen är det många som väljer att göra, då det blir ett extra spänningsmoment i att se siffrorna dras en efter en. Under dragningen kan du på tv-skärmen se hur många spelade rader som har chansen att få sju rätt. Antalet rader justeras sedan vartefter och man brukar kunna se stora bortfall redan efter de första numren. I slutet visas sedan en komplett vinstplan med vinstsummorna för alla rader, samt antalet vinnare på 7 rätt, 6 rätt plus ett tilläggsnummer, 6 rätt, 5 rätt och 4 rätt.

Du kan också rätta Lotto med hjälp av Svenska Spels hemsida. Om du har lagt din rad digitalt kan du där enkelt se hur många rätt du fått, samt hur stor summa du lyckats vinna.

Lotto resultat lördag text tv

Tidigare presenterades den rätta Lotto onsdag och Lotto lördag-raden på SVT:s text-tv. Genom att ta sig in på sidan 590 kunde man direkt efter att dragningen var klar se den vinnande raden, samt hur många som fick till en vinnande rad. När den nya spellagen infördes i början av 2019 plockades lotto resultatet bort ifrån tv-tjänsten, då SVT själva ansåg att denna tjänst gynnade ett enskilt bolag på den nu öppna spelmarknaden.

Vem vann på Lotto i onsdags & lördags?

Vem som vinner är konfidentiellt och inget som avslöjas. Det är vinnaren själv som avgör om denne vill göra det offentligt så att alla kan få se detta. De flesta väljer att vara anonyma.

Lotto systemspel

Att en lottorad består av sju utvalda siffror har du nog förstått vid det här laget. Men det betyder inte att du bara behöver välja ut sju nummer som du tror på. Om du önskar att spela på fler än så kan ett systemspel vara ett alternativ för dig.

I ett lottosystem väljer du istället ut 8 till 12, som kombineras ihop till alla sjusiffriga kombinationer som går att få till. DU spelar på så sätt på en mängd olika lottoradet, vilket ökar dina chanser till vinst. Dessutom kan du plocka hem vinster för flera av raderna vid samma dragning, vilket gör att det kan bli stora pengar i slutändan. DU väljer som vanligt om du vill spela systemet på både Lotto 1 och 2, samt om du vill inkludera en jokerrad.

Det man måste tänka på är att ett lotto system snabbt ökar i pris när du lägger till en siffra. Det gäller därför att hitta en nivå som känns lagom att spela på, men som samtidigt kan ge en tillräckligt stor avkastning.