Lotto Andra Chansen

Hem/Lotto Andra Chansen
Lotto Andra Chansen2020-08-03T22:07:22+02:00


Visste du att en tidigare nitlott på Svenska Spels Lotto numera kan generera en miljonvinst? I oktober 2019 lanserade man Andra Chansen, som är en extradragning där alla som tidigare spelat på Lotto har möjligheten att bli miljonärer. Det spelar ingen roll om din rad tidigare givit en utdelning eller ej, utan alla har lika stor chans att vinna.

Hur vinner man på Andra chansen?

För att ha möjligheten att vinna gäller det att du spelar Lotto med Joker. Varje rad som du spelar räknas som en lott i det stora lotteriet som sker vid två tillfällen under året, en gång på sommaren och en gång på vintern. Så ju fler rader du spelar, desto fler vinstchanser har du. Spelar du på både Lotto 1 och Lotto 2 vid en dragning räknas detta som 2 rader.

Lottonyheter

ladda fler nyheter

Lottoraderna som ej inkluderas i Andra chansen är de som inte inkluderar en jokerrad. Tidigare inkluderades inte heller raderna som spelades på Spela Tillsammans samt andelsspel, men numera kan alltså även dessa ge en vinst.

Vilka spelare som vinner presenteras inte i någon speciell dragning, utan de vinnande orterna listas enbart i den vanliga lottodragning som efterföljer dragningen. Samtidigt ringer Svenska Spels vinnarkommunikatörer upp de lyckliga vinnarna.

När sker nästa dragning?

Nästa gång som Andra chansen delas ut är den 31 oktober 2020. Då kommer hela 40 spelade rader väljas ut och belönas med varsin miljonvinst. De som har möjligheten att vinna är de som spelar på Lotto under perioden 20 juni till 31 oktober 2020.

Vinnare Andra Chansen

Vinsterna i Andra Chansen 20 juni 2020 gick till spelare i följande städer. Sammanlagt var det 20 spelare som vann:
Avesta, Flen, Hallsberg, Hallstahammar, Helsingborg x2, Hässleholm, Gällivare, Göteborg, Götene, Karlshamn, Karlstad, Kungsbacka, Laholm, Mariestad, Mora, Skara, Tomelilla, Umeå och Åtvidaberg

Vinsterna i Andra Chansen 28 december 2019 gick till spelare i följande städer. Sammanlagt var det 15 spelare som vann:
Alingsås, Borås, Ekerö, Flen, Heby, Kinna, Kiruna, Malmö, Munkedal Kommun, Stenungsund, Stockholm, Strömstad, Töreboda, Västerås och Umeå

Hur stor chans är det att vinna på Andra Chansen?

Hur stor din chans är att vinna beror på hur många rader på lotto som spelats under de senaste månaderna. För den som spelar kontinuerligt och därmed har flera rader med i dragningen ökar självklart chanserna.

I videon nedan, som släpptes i samband med att spelet lanserades 2019, får du veta mer om hur det hela fungerar.