När man är med i en dragning så gäller det att hålla koll på sin lott så att man kan rätta den. Ibland händer det dock att man lägger bort lotten och den försvinner. Förhoppningsvis har då denna förlorade lott inte gett någon livsförändrande vinst.

Dock hände just detta Jerry Ritieni som i somras var med och spelade på New York Lottery. När han hade köpt sin lott så lade han den inte i jackfickan som han brukade, utan i ett förvaringsfack i bilen. En månad senare hittade han lotten när han letade efter några verktyg. Han tog då med sig lotten för att rätta den över nätet.

”Jag gick igenom mina nummer, ett i taget, och bockade varje nummer som matchade,” sade Ritieni. ”Det tog en minut för mig att förstå att jag hade vunnit jackpotten. Jag sa till mig själv, ”Det är inte möjligt, det är inte möjligt!? ’”

Jerry tog efter detta med sig sin son och åkte till ett lotterikontor för att få sin vinst bekräftad. Där stod det klart att han var en vinnare av 2,9 miljoner dollar. Pengarna ska han nu lägga på sina barns studier och även spara tills han går i pension.