För att vinna Drömvinsten krävs det först och främst att man får sju rätt på Lotto och därefter minst två rätt på Joker. Det finns många som snubblar på mållinjen och till exempel får sju rätt på Lotto, men missar siffrorna på Joker. Att få alla pusselbitarna att falla på plats vid en och samma dragning är inte lätt och för att man som spelare inte ska ge upp hoppet så inför Svenska Spel från och med nu en ytterligare utdelning som kan öka på antalet svenska miljonärer.

Miljonregnet är en vinst som delas ut vid de dragningar som Drömvinsten tas hem. För de spelare som fick minst 6+1 rätt så delas en vinst på 1 miljon kronor vardera ut. För den som i sin tur fått 7 rätt, men inte 2 rätt på Joker ökas den ursprungliga vinsten på Lotto med samma summa som spelarna med 6+1 rätt får. Du får en tydligare bild utav hur det hela fungerar i exemplet nedan:

Exempel: Drömvinsten faller ut på Lotto 1. Det är 28 spelare som har 6 rätt + tillägg på Lotto 1, varav 22 har spelat på Joker. Ordinarie vinst för 6 rätt + tillägg i denna omgång är 29 950 kronor. Tack vare Miljonregnet får de 22 spelarna som har spelat på Joker ett tillskott på 970 050 kronor, och vinner exakt 1 000 000 kronor. Förutom spelaren som har vunnit Drömvinsten finns det ytterligare en spelare som har 7 rätt på Lotto 1. Den ordinarie vinsten för 7 rätt denna dragning är 2 100 000 kronor. 7-rättsvinnaren får också ett tillskott på 970 050 kronor och vinner därmed  3 070 050 kronor.

Källa: Svenskaspel.se

Det enda som krävs för att du ska ha chans på Miljonregnet är att du lägger till ett jokernummer i samband med att du spelar på Lotto. Redan nu på onsdag spelas den första omgången där Miljonregnet kan delas ut.